Theaterkostuums

Geen theatervoorstelling kan natuurlijk zonder bijpassende theaterkostuums. Het hele idee van een dergelijke voorstelling is immers dat mensen in de huid van een ander kruipen en kleding is daarvoor een uitstekend hulpmiddel. Zodra zij hun kostuum aantrekken, voelen veel spelers zich ook daadwerkelijk veranderen. En niet alleen voor henzelf is deze speciale outfit van belang, ook voor het publiek is het belangrijk, voor hun verbeelding. Het maakt immers nogal wat uit of iemand daar in zijn of haar gewone dagelijkse kloffie een verhaal vertelt of dat deze persoon gekleed is in bijvoorbeeld een middeleeuwse jurk. Theaterkostuums kunnen een productie echt maken of breken en het is dan ook zeker van belang om hier de nodige aandacht aan te besteden. Het moet er niet alleen mooi uitzien, het belangrijkste is dat het past bij de rol die er gespeeld wordt, bij het personage dat uitgebeeld wordt. Als dat het geval is, dan dragen de kleren echt iets bij aan het geheel. Dan klopt het met het decor en met de teksten. Het is daarom dan ook zeker van belang om bij iedere theaterproductie ervoor te zorgen dat de juiste theaterkostuums uitgekozen worden.

Belangrijke eigenschappen van theaterkostuums

Maar er zijn meer punten om rekening mee te houden bij de keus van theaterkostuums. Zo kan sommige kleding er in gewoon licht bijvoorbeeld wel goed uitzien, maar komt het helemaal niet goed tot zijn recht op het moment dat er podiumlampen op schijnen. Dit felle licht is immers wel even wat anders dan een gewone lamp. Dit is dan ook zeker een punt van aandacht. Daar komt nog bij dat in veel voorstellingen de personages af en toe van outfit moeten veranderen. Vaak moet dit in een heel korte tijd gebeuren, dus is het van belang dat de theaterkostuums ook gemakkelijk aan en uit te trekken zijn, zodat de kledingwissel zo soepel mogelijk plaats kan vinden. Gaat het bovendien om een grotere productie, dan zal hier waarschijnlijk ook mee door het land getoerd worden. De kledingstukken moeten dan ook regelmatig vervoerd worden en daar moeten ze ook goed tegen kunnen. Er zijn dus verschillende eisen waaraan goede theaterkostuums moeten voldoen:

  • ze moeten passen bij het personage dat uitgebeeld wordt
  • het moet kloppen met het decor
  • ook in het felle podiumlicht moet de outfit er goed uitzien
  • ze moeten gemakkelijk uit en aan te trekken zijn
  • de kostuums moeten sterk genoeg zijn om regelmatig vervoerd te worden

Unicorns with Dragonwings

Het vinden van geschikte theaterkostuums kan nog best een hele klus zijn, helemaal als het gaat om voorstellingen die niet in de huidige tijd afspelen of die plaatsvinden in een fantasie wereld. Wil jij er zeker van zijn dat de kostuums van een goede kwaliteit zijn, dat ze passen bij het toneelstuk en bij de uitgebeelde tijd? Dan moet je eens contact opnemen met Unicorns with Dragonwings! Bij deze zaak kun je terecht voor heel diverse fantasykleding en ook theaterkostuums bieden zij aan. Zij hebben altijd een aantal outfits in hun webshop te koop, maar zij kunnen ook naar wens en op maat voor jou kledingstukken maken. Hierbij geef jij precies aan hen door waar het kledingstuk aan moet voldoen, waarvoor het gebruikt gaat worden en wat de maten zijn van degene die het moet gaan dragen. Zij sturen jou dan een vrijblijvende offerte. Houd er rekening mee dat het ontwerpen van het design en het maken van het kostuum veel tijd kost, doe je aanvraag dus altijd op tijd, als je zeker wilt zijn dat deze klaar is voor de première! Zoek jij schitterende theaterkostuums, dan is Unicorns with Dragonwings een uitermate geschikt atelier!