Tweede spoor traject

Tweede spoor trajectIedereen bezit eigenschappen en talenten die de ruimte moeten krijgen. Met het tweede spoor traject van PCDA training geven zij ook mensen een kans die een periode niet gewerkt hebben. Denk daarbij aan een periode van langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Mocht u dit overkomen, dan hoeft dat niet te betekenen dat werken onmogelijk is. Er is enkel een andere manier nodig om uw vaardigheden uit te voeren. PCDA training gaat graag met en samen met u aan de slag met het tweede spoor traject om u weer een plek op de arbeidsmarkt te geven. De website pdcatraining,nl maakt direct duidelijk dat zij iedereen een nieuwe kans willen geven met vier pijlers van PDCA. De naam PDCA staat namelijk voor ‘Plan’, ‘Do’, ‘Check’ en ‘Act’. Door deze pijlers in dezelfde volgorde aan te houden, geloven zij erin dat zij niet alleen de werkzoekenden maar ook de bedrijven helpen aan ontwikkeling. Mocht u zelf graag weer aan de slag willen, ga dan het tweede spoor traject aan bij PDCA training. Door hun korte lijnen met de werkgevers in hun netwerk, is PDCA training eerder op de hoogte van de openstaande vacatures. Daardoor kunnen zij al eerder de bedrijven benaderen en u voorstellen.

Een nieuwe start met een tweede spoor traject

Na een lange tijd niet meer in het arbeidsproces te hebben gezeten, kan het moeilijk vallen het tweede spoor traject te beginnen. Hier staat PDCA training helemaal bij stil en daar hebben zij hun werkwijze op aangepast. Naast het zoeken naar een geschikte werkgever voor u, staan zij ook voor u klaar om u te begeleiden in het solliciteren en geven zij zelfs personal training. Het laatste wordt ingezet om samen met u te kijken hoe u nu uw werkzaamheden uit kunt voeren in combinatie met de mogelijke ongemakken die u ervaart. Indien u na deze ziekteperiode nog lichamelijke klachten hebt overgehouden, dan begeleidt PDCA training met het tweede spoor traject u erin hoe uw fysieke inspanningen toe te passen. Wat voor ‘gezonde’ mensen wellicht vanzelfsprekend is, kan voor u juist moeilijker zijn. Samen met u wordt bekeken hoe u uw nieuwe loopbaan toch prettiger kan doorlopen in combinatie met uw aandoening. Naast lichamelijke klachten gaan zij tijdens het tweede spoor traject ook aan de slag met uw zelfvertrouwen. Al is het maar om te zorgen dat u krachtig en met een zelfverzekerd gevoel het sollicitatiegesprek aan gaat. Na al die tijd kunnen er behoorlijk wat twijfels in u gaan leven. PDCA training neemt deze graag bij u weg en zal u blijven stimuleren en motiveren tijdens het gehele tweede spoor traject.

Het streven naar optimaal resultaat

PDCA training wilt met het tweede spoor traject een optimaal resultaat behalen voor u als werkzoekenden en voor de werkgever. Zij geloven er in dat bedrijven moeten blijven ontwikkelen en hierbij open moeten staan voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Ook op het gebied van mobiliteit en re-integratie. Niet alleen stimuleren zij u in uw nieuwe loopbaan, maar zij stimuleren tevens werkgevers mee te werken aan het tweede spoor traject. Daarom is PDCA training een prettig bureau om mee samen te werken. Zij kijken naar het totale resultaat bij het matchen van werknemer en werkgever. Door hun werkwijze willen zij ook organisaties in beweging houden. Voor een organisatie is het net zo goed niet gezond te blijven hangen in een situatie. Ontwikkeling is noodzakelijk en dat bereiken organisatie door nieuwe mensen aan te nemen. PDCA training zorgt er met het tweede spoor traject voor dat organisaties bereid zijn met u mee te groeien en mee te werken aan de re-integratie van mensen zoals u.