Rondreis Frankrijk

Het is weer zomer: tijd om op vakantie te gaan! Veel Nederlanders vertrekken jaarlijks naar het buitenland en Frankrijk staat bij velen van hen hoog op het verlanglijstje. Als we het aankunnen om de lange files op de autosnelweg te trotseren dan kiezen we eigenlijk allemaal voor deze heerlijke vakantiebestemming! Een rondreis door Frankrijk heeft de Nederlandse toerist ongelofelijk veel te bieden. Je maakt kennis met de Franse cultuur, verkent het prachtige landschap en staat oog en oog met het meest gefotografeerde object ter wereld: la tour Eiffel! Tijdens een rondreis door Frankrijk mogen een aantal plekken absoluut niet ontbreken:

  • Parijs
  • Versailles
  • Alpen
  • Côte d’Azur

Parijs is een wereldstad met meer dan 2.2 miljoen inwoners. De stad heeft de Nederlandse toerist ongelofelijk veel te bieden. Bij een rondreis door Frankrijk mag een bezoek aan de stad daarom niet ontbreken. Parijs is vaak de eerste stop bij een rondreis door Frankrijk, de stad ligt op ongeveer 5 uur van Amsterdam. Wanneer je in Parijs aankomt merk je gelijk dat het verstandig is om de auto even te parkeren: het verkeer is chaotisch en het is erg druk. De Fransen rijden allemaal uitstekend, maar omdat wij deze bizarre drukte in Nederland niet gewend zijn is het niet moeilijk om een foutje te maken. Tijdens een rondreis door Frankrijk is het daarom verstandig om een aantal dagen uit te trekken voor Parijs, zodat je genoeg tijd hebt om de stad lopend te verkennen. Wie in Parijs komt moet natuurlijk naar de Eiffeltoren. De toren is 324 meter hoog en heeft meerdere verdiepingen. Op de eerste verdieping vind je een restaurant waar je heerlijk kunt eten. De tweede verdieping dient als een uitkijkplatform over het centrum van de stad. De derde verdieping bevindt zich helemaal in het topje van de toren. Wanneer je hierop staat kijk je vanaf een hoogte van 276 meter over heel Parijs uit. Je ziet de wijde omtrek en kunt alle trekpleisters stuk voor stuk bewonderen. Tijdens een rondreis door Frankrijk is de Eiffeltoren een hoogtepunt! Parijs heeft hiernaast nog veel meer te bieden. Bezoek de Notre-Dame, laat een schilderij maken op Montmartre of ga heerlijk winkelen. Om je te verplaatsen door de stad kun je gebruik maken van de metro. Je betaalt 1,20 per kaartje, maar je kunt hiermee het hele centrum doorreizen. Wanneer de kinderen genoeg hebben van de stad zelf is Disneyland Resort Parijs om de hoek!

Rondreis Frankrijk; Versailles en het zuiden

Net onder Parijs ligt Versailles, het kasteel waar Lodewijk XIV heeft gewoond. Het kasteel is goedkoop te bezoeken voor alle jongeren uit de Europese Unie; zij krijgen flinke korting op de toegangsprijs. Versailles is een stad met veel geschiedenis en dit zie je terug in het paleis. Tijdens een rondreis door Frankrijk is een bezoek aan deze tijd daarom een aanrader! Heb je minder met cultuur en wil je lekker de natuur in, dan staan de Alpen tot je beschikking. Tijdens een rondreis in Frankrijk kom je hier geheid terecht als je op zoek bent naar avontuur. In de Alpen kun je in de winter heerlijk skiën, maar ook in de zomer is er genoeg te beleven! Je kunt met een bootje de rivier op en kunt allerlei andere sportieve activiteiten ondernemen! Natuurlijk kun je ook gewoon naar de Alpen afreizen om te genieten van de wonderschone natuur. Let op: het weer in de Alpen kan soms tegenvallen. Zelfs in de zomer kan het hier behoorlijk regenen. Zorg daarom dat je voldoende schone kleren bij je hebt wanneer je besluit om hier tijdens je rondreis in Frankrijk langs te gaan. Ga je tenslotte helemaal naar het zuiden dan kom je terecht aan de Middellandse zee. Deze regio heet de Côte d’Azur en staat bekend om haar schitterende stranden en zwoele zomeravonden. De hoofdstad van het gebied is Marseille, een prachtige stad waar ook van alles te beleven is. Ben je op zoek naar zon, zee en strand, dan is dit de plek voor jou! Uit deze regio komen ook de welbekende lavendelvelden, al zie je deze tegenwoordig ook wel op andere plaatsen in het land. Beroemde artiesten en kunstenaars deden inspiratie op aan de Côte d’Azur. Vincent van Gogh en Picasso vonden veel inspiratie aan de beeldschone stranden.

Laat je verwennen!

Zelf een rondreis door Frankrijk boeken brengt een heleboel kopzorgen met zich mee. De Fransen praten niet goed Engels en zijn soms te koppig om toe te geven dat ze je wel begrijpen. Het kan daarom verstandig zijn om een reis te boeken zodat je zeker weet dat je niks misloopt. Op http://rondreizen.net/rondreis-Frankrijk vind je de leukste reizen tegen de laagste prijzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige reis langs de kastelen van de Loire? Voor nog geen 450 euro maak je deze prachtige rondreis in Frankijk! Bedenk wel dat Frankrijk een groot land is. Om van het noorden helemaal naar het zuiden te rijden kost je meerdere dagen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis. Wanneer je een programma uitkiest dat 10 dagen duurt zit de reistijd naar de eerste locatie hier soms niet bij. Het kan dus zijn dat je langer dan 10 dagen nodig hebt om de hele reis te voltooien. Neem snel een kijkje op de bovenstaande website en onderzoek de mogelijkheden. Een rondreis door Frankrijk is geweldig voor het hele gezin; waar gaat de reis dit jaar naartoe?