Kies voor Lapland reizen voor een onvergetelijke vakantie

Het boeken van een vakantie is tegenwoordig niet meer wat het ooit geweest is. In de jaren 70 waren vliegvakanties veel minder populair dan tegenwoordig. Dat had vooral te maken met de kosten van vliegvakanties. Je kon alleen vliegen met KLM en er was nog geen concurrentie tussen allerlei verschillende vliegmaatschappijen. Dus alleen de rijkere mensen hadden voldoende geld voor vliegreizen. De middenklasse was niet bepaald arm te noemen, maar een vakantie met het vliegtuig was een flinke investering. Dus veel mensen kozen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Dat betekent dat mensen veel in Nederland bleven en hooguit naar Duitsland of Frankrijk gingen. Een tripje naar Spanje zou in die tijd dan ook en heel avontuur geweest zijn. De wereld was wat dat betreft in die tijd een stuk kleiner. Als je nu naar Spanje gaat, dan zal je niet snel onder de indruk zijn. De natuur en de zee heb je immers in vergelijkbare vorm gezien in landen als Italië, Griekenland of Turkije. Lekker warm weer is dan ook niets bijzonders meer, want je kunt immers elk jaar met het vliegtuig naar een warm oord vliegen. Vliegreizen zijn tegenwoordig spotgoedkoop en dus is een vliegvakantie niet bijzonder meer. Een vliegreis is normaal geworden en het is dan ook net alsof je de trein pakt. Voor een bijzondere vakantie moet je dus een bijzondere locatie uitzoeken. Kies daarom voor Lapland reizen. Als je naar Lapland reist, dan heb je in ieder geval te maken met een unieke omgeving. De natuur waar je mee in aanraking komt tijdens de Lapland reizen is werkelijk adembenemend. Dat alleen is al reden genoeg om te kiezen voor Lapland reizen. Maar wat het echt de moeite waard maakt om te kiezen voor de Lapland reizen is natuurlijk het noorderlicht. Als je het noorderlicht ziet, dan is je leven nooit meer hetzelfde. De aanblik van dit magische schouwtoneel laat bij iedereen een diepe indruk achter. Als je het koud hebt in Lapland, dan vergeet je die kou meteen als je de dansende kleuren ziet van het noorderlicht. Mocht je dus willen genieten van het noorderlicht, kies dan voor de Lapland reizen van www.xplorethenorth.nl.

Een onvergetelijke ervaring met de Lapland reizen van Xplore the North

Xplore the North is een reisorganisatie gericht op vakanties in de landen:

  • Finland
  • Noorwegen
  • Zweden
  • IJsland

De Lapland reizen horen hier natuurlijk ook bij aangezien je deze regio in de noordelijke provincies van Finland, Zweden en Noorwegen kunt vinden. Lapland ligt dus ook noordelijk genoeg om goed te kunnen genieten van het noorderlicht. Maar kies wel een goede reisdatum, want midden in de zomer heb je vrij weinig kans om het noorderlicht te zien. In de winter, tussen november en maart, heb je de meeste kans om het noorderlicht goed te kunnen zien. Daarnaast heb je uiteraard af en toe te maken met bewolking, dus als je kiest voor Lapland reizen om het noorderlicht te zien, dan is een vakantie van minimaal twee weken zeer verstandig. Als je immers 5 dagen boekt, en tijdens die 5 dagen is het steeds bewolkt, dan kan het gebeuren dat je het Noorderlicht niet kunt zien. Dus het is belangrijk dat je kiest voor een vakantie in de juiste periode en voor een vakantie die lang genoeg duurt.

Een vakantie vol activiteiten

Mocht je kiezen voor de Lapland reizen van Xplore the North, dan hoef je je nooit te vervelen. In het aanbod vind je namelijk zorgvuldig uitgekozen activiteiten en safari’s. Je hoeft je dus geen moment te vervelen.